Slide 1

Temjanika

Бело суво вино, кое се одликува со зеленкаста боја. Поседува комплексни овошни ароми, како и ароми на ...

Slide 1

Syrah Cabernet BARRIQUE

Сира каберне барик е суво црвено вино со рубиново црвена боја. Се одликува со буке од зрели плодови и зачини ...

Slide 1

Markov Manastir

Прво македонско врвно суво црвено вино добиено од селектирано грозје од сортата вранец, од сопствените лозови насади во локалитетот Маркова Река.

 • Виното како вековна традиција

  Македонија се протега на медитеранскиот појас за кој легендите, летописите и митовите велат дека е татковина на виното. Oвој божествен напиток кој го бодрел духот и на античките божества, и на народните херои и на поетите, се произведува повеќе од пет илјади години. Нему и сладострасниците како и научниците, со право му припишуваат цела дузина не само хранливи, гозбени и лековити вредности туку и некои таинствени својства, способности да ги развие креативните сили на човековиот дух, спремен да вдахне на даровите на природата и некои импулси на својата фантазија, култура и човечност. На територијата на Македонија се менувале кралства и империи, доминирале или се повлекувале разни религии и цивилизации, но култот спрема виното никогаш не ја губел својата постојаност, трајност и привлечност. Плодовите на таа традиција живеат и денес.

 • Дали сте знаеле дека:

  На националната телевизија во Хонг Конг беше посветена цела емисија на виното марков манастир на ВИНАРИЈАСКОВИН ГРУПА и на македонската сорта грозје вранец од којашто е произведен.

Вљубете се во новиот изглед на старото добро вино. ВИНАРИЈАСКОВИН ГРУПА- вкусот на љубовта!
 • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  Драги пријатели, Добредојдовте на веб-страницата на Винаријасковин Група. Место каде ќе можете да се запознаете со нашата палета на производи, винарската визба, но и да ни ги пренесете Вашите впечатоци за вината и другите производи на Винаријасковин Група. Оваа веб-страница ќе биде постојано отворена за сите кои знаат да ја почувствуваат традицијата, да уживаат во препознатливиот вкус и мирис на квалитетното бело, розе и црвено вино. Заедно со Вас ќе го градиме брендот на Винаријасковин Група. Дома, но и на сите континенти, ќе ја промовираме македонската култура, квалитет и традиција. Ќе останеме горди и препознатливи по неповторливиот момент на уживање вткаен во секоја голтка вино.
  Од тимотот на ВИНАРИЈАСКОВИН ГРУПА